lauantai 8. toukokuuta 2010

Kevätjuhla


Karhujen metsässä kevät on vihdoin koittanut. Valkovuokkojen verho peittää melkein koko maan ja Tuhi-Nallen on vaikea kulkea mättäältä toiselle. Tuhi-Nalle mielestä valkovuokot ovat kauneimpia kukkia koko maailmassa, sillä ne muistuttavat häntä kesän tulosta. Ei niiden päälle voi sen tähden astua. Ja keväällä Tuhi-Nallekin on vähän pirteämpi karhu.

Toukokuussa Tuhi-Nalle järjestää juhlat kaikille ystävilleen. Kevätjuhla on karhujen kesän ensimmäinen juhla. Ja Tuhi-Nallen juhlissa on aina kaunista. Oksilla roikkuu kynttilälyhtyjä ja Touhu-Taavo on rakentanut tantereelle roihuavia jätkänkynttilöitä. Pöydissä kimaltelee puhtaat posliinit ja kristallit. Juhlavieraiden kaulaan puhalletaan värikästä serpentiiniä ja päähän asetetaan värikkäät juhlahatut.

Harakka Hakkarainenkin on osallistunut juhlavalmisteluihin. Hän on tuonut juhliin suurimmat aarteensa - peilin palaset, joita hän on ripustanut lyhtyjen ympärille. Niistä heijastuu valonsäteitä ympäri juhlapaikkaa ja illan hämärtyessä kaikki näyttää kovin kauniilta ja taianomaiselta.

Juhlien alussa Tuhi-Nalle kohottaa vieraille tervetulomaljan. Laseissa poreilee Tuhi-Nallen itse tekemää hunajasimaa, joka maistuu niin pienemmille kuin isommillekin vieraille. Ja kun on kyse Tuhi-Nallen juhlista, siirrytään jo pian pöytien ääreen. Pöydät notkuvat kaikenlaisesta herkusta. On hunajapiiraita, hunajakinuskikakkua, hunajarusinakeksejä ja hunajalla kuorrutettuja räiskäleitä. Jokainen laatu maistuu toistaan paremmalta, söi niitä missä järjestyksessä tahansa. Niin ainakin on Äkä-Pussin mielestä.

Ja kun karhujen vatsat alkavat pullottaa herkuista, on aika leikkiä ja kisailla. Kun nuorimmat nallet telmivät hippasta tantereella, isommat karhut pelaavat kirkonrottaa, polttopalloa ja viimeistä paria uunista ulos. Juhlissa on niin hauskaa, ettei kukaan halua mennä nukkumaan. Siispä nauru ja iloiset kiljahdukset kaikuvat metsässä pitkälle yömyöhään.

6 kommenttia:

  1. Hunajarusinakeksejä, hmm... kannattaisikohan kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Jatkatko enää tarinoita? Nämä ovat ihania!! :)

    VastaaPoista
  3. Hei Tanja! Kiitos ja kiitos kysymästä. Tarkoitukseni on jatkaa satuilua, mutta koska perheeseemme syntyi syksyllä pieni tyttö, satuilu on ollut tauolla. Toivotaan, että kevään aikana saamme PNG:n kanssa työstettyä uuden postauksen.

    VastaaPoista
  4. On aika hyvii luin serkulle joka on 1.v.
    :) :)

    VastaaPoista
  5. Iltaa, tänne se vasta antaa kommentoida. Luin 6kk ikäiselle pojalleni äsken sen sadun, missä nallet oli rannalla. Aivan mahtava ja poikakin jaksoi kuunnella loppuun saakka(olen lukenut satuja jo ristiäisistä lähtien, kun saatiin sellainen satu vuoden jokaiselle päivälle satukirja lahjaksi), kiitos oikein mukavista iltasaduista❤️ Terv. Marika

    VastaaPoista

baby growth