tiistai 26. heinäkuuta 2011

Uimarannalla


Se oli kuumin alkukesä nallemuistiin. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja helle hiipi karhujenkin koloihin ennen kukon laulua. Vain rannan leppeässä tuulessa oli mukava viettää kuumia kesäpäiviä. Tuhi-Nalle eväskoreineen, Äkä-Pussi snorkkeleineen ja Touhu-Taavo kiikareineen seisoivat rantakoivun katveessa ja tähyilivät järvelle.

- Veden täytyy olla jo todella lämmintä, pohti Touhu-Taavo.
- Sitä se onkin. Minulla on snorkkeli ja uimahousut mukana, hihkui Äkä-Pussi. Kokeilin vettä eilen, se oli lämpöistä, ja tänään menen snorklaamaan!
Touhu-Taavo ja Äkä-Pussi juoksivat hiekan poikki veden rajaan. Koivun alla Tuhi-Nalle tutkiskeli eväskoriaan.
- Tulehan jo Tuhi-Nalle, huikkasi Äkä-Pussi ja hyppäsi tasajalkaa veteen niin, että vettä räiskyi Touhu-Taavon tassuille. Vesi oli tosiaan lämmintä.
- Ei minua kiinnosta uida, mumisi Tuhi-Nalle tassutellessaan tovereidensa luo ja haukkasi ison palan eväskorista löytämäänsä hunaja-voileipää. Äkä-Pussi hyppi vedessä ja Touhu-Taavokin astui nilkkoja myöten veteen seisomaan. - Tämä tuntuu mukavan vilpoiselta varpaiden välissä, hän totesi.

Tuhi-Nalle katseli Äkä-Pussin iloista hyppelyä ja Touhu-Taavon tassullaan piirtämiä kuvioita veden pintaan. Tuhi-Nallen olisi tehnyt mieli kokeilla vettä, mutta häntä pelotti. Tuhi-Nalle ei ollut koskaan pitänyt vedestä, sillä se oli aina kylmää. Ja oli turvallisempaa pysyä poissa vedestä, hän ajatteli istahtaessaan rantahiekalle parin askeleen päähän. Touhu-Taavo lähti kahlaamaan vesirajan suuntaa kohti rantaan seilaavaa ajopuuta. Taavo aikoi ottaa sen talteen ja veistää siitä ehkä kanootin. Äkä-Pussi veti snorkkelia päähänsä ja rynnisti syvemmälle päin. Hän oli jo vyötäisiään myöten vedessä. Tuhi-Nalle seurasi rantatörmältä lentoon lähteviä pääskysiä ylös taivaalle ja tunsi sokaistuvansa auringon kirkkaudesta.

Päivä ei olisi voinut olla kauniimpi.

Yht'äkkiä Tuhi-Nalle havahtui avunhuutoon. Äkä-Pussi räpiköi vedessä aivan liian syvällä, eivätkä tassut yllä pohjaan. Sillä sekunnilla Tuhi-Nalle hyppäsi pystyyn ja huusi apua Touhu-Taavon suuntaan, mutta vaikka Taavo olikin kuullut Äkä-Pussin huudot ja oli jo juoksemassa heitä kohti, hän oli kaukana. Tuhi-Nalle katsoi Äkä-Pussia ja heidän välissään laineilevaa vettä. Vieressä kepin nokassa oli pelastusrengas. Enempää miettimättä Tuhi-Nalle nappasi renkaan kainaloonsa ja astui veteen. Se ei ollutkaan kylmää, mutta Tuhi-Nalle ei ehdi huomata sitä rynnätessään auttamaan ystäväänsä. Itseasiassa Tuhi-Nalle onkin hyvä uimari ja hetkessä hän saapui Äkä-Pussin luokse. Äkä-Pussi tarttui tassullaan pelastusrenkaaseen ja kun Tuhi-Nalle ui kohti rantaa vetäen voipunutta Äkä-Pussia perässään, Touhu-Taavo oli heitä vastassa. Tuhi-Nalle ja Touhu-Taavo vetivät Äkä-Pussin pois vedestä ja he kaikki heittäytyvät selälleen kuumalle hiekalle.

- Se oli lähellä, huokaisi hengästynyt Touhu-Taavo. - Siinä meinasi käydä köpelösti.
- Kiitos Tuhi-Nalle, sinä pelastit minun henkeni, sanoi kiitollinen Äkä-Pussi.
Hiljaisuuden jälkeen Tuhi-Nalle rykäisi nolostuneena: - Mutta minä pelkään vettä. Olen aina pelännyt, paitsi äsken.

Nallet olivat hiljaa ja katselivat taivaalla lentäviä pääskysiä. Hengityksien tasauduttua heitä alkoi jo vähän hymyilyttää.
- Kieritään eväskorille, siellä on mehua ja hunaja-voileipiä, viimeisenä perillä saa etsiä metsämansikoita jälkkäriksi, keksi Tuhi-Nalle ja lähti kierimään kohti rantakoivua ja eväskoria. Toiset seurasivat ja hiekka pöllyten karhut kierivät rannalla. Perillä kaikkia nauratti.

Eväskorille keräytyneiden kaverusten tutkiskellessa antimia, Harakka Hakkarainen lensi metsän siimeksestä rantaan, mutta rääkäisikin kauhusta huomatessaan karhut. Raakkuen harakka lensi pois. Nallet katsoivat toisiaan ja tajusivat, että hehän näyttävät ihan hiekkamonstereilta. Märät nallet yltäpäältä hiekan peitossa. Onpas hupaisaa. Hunaja-voileivät tassuissaan nallet hyppelivät ja örisivät hiekkamonstereina pitkin rantaa. Eväiden jälkeen kukaan ei enää kuitenkaan muistanut, kuka oli ollut viimeinen eväskorilla, joten karhut lähtivät poimimaan metsämansikoita porukalla.

Kotimatkalla Tuhi-Nalle lupasi opettaa Äkä-Pussin uimaan kunnolla. Heti seuraavana päivänä.

61 kommenttia:

  1. Upea satu, meidän viisi vuotias tyttö tykkää kovasti näistä nalletarinoista. Aina ennen nukkumaan menoa on pakko lukea tytölle nalleista kertova satu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kiva kuulla, että täältä vielä satuja luetaan, vaikkei vuoteen ole uutta satua tullutkaan. Eiköhän nallet vielä joskus taas tarinoi, kunhan tuotantotiimi saa organisoiduttua muiden kiireiden keskeltä.

      Poista
    2. Tänään luettu pojille 5 ja 6 v

      Poista
    3. Upeita ja Ihania satuja!! Kiitos saduista!! Toivottavasti pystyt joskus julkaisemaan oikeanlaisen paksun satukirjan!! Hyvää elämisen jatkoa!! Una ja Luna

      Poista
    4. Kiitos! Toivottavasti lisää tulee. Nelivuotias poika nukahti kesken sadun.

      Poista
    5. pojalle 5v upposi hienosti tämä satu, nukahti jo ennen loppua, kiitos. :)

      Poista
    6. Ihania satuja! Meidän pieni tykkäsi näistä kovin. :)

      Poista
  2. Aivan mahtavia satuja! Meidän 2.5 vee tyttö on aivan haltioissaan karhujen seikkailuista. Kiitos tekijälle :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Nämä viestit ilahduttavat aina. Jospa vielä ehtisimme PNG:n kanssa ahkeroida tänne lisää satuja.

      Poista
  3. Löysin nämä ihanat nallesadut googlaamalla. Kesälomalla mökillä ollessa kännykästä luettuna 6- ja 7-vuotiaat on saatettu untenmaille näillä aivan ajankohtaisillakin saduilla, kuten uimaranta- ja vadelmametsä -seikkailut. Kaunis kiitos! :)

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtava ja ihana tarina, tyttöystävä tykkäsi kovasti! 18.vee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Toivottavasti teille riittää vielä kauniita uimarantapäiviä tyttöystäväsi kanssa :)

      Poista
  5. 3,5 ja 5,5 v. Muksut tuhisevat nyt unilla!Jatkanevatko nalleseikkailuja unissaan - mene ja tiedä! Kiitos näistä! :-)

    VastaaPoista
  6. kaveri tykkäs kovasti! kiitos paljon:) 15. v

    VastaaPoista
  7. Ja meidän 2,5 vee prinsessa tuhisee taas kerran tyytyväisenä unessa, isukki kiittää ja kumartaa kirjailijalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tulipas kiva mieli tästäkin viestistä! Kiitos! Tällä hetkellä minä ja PNG ollaan kiinni muissa projekteissa, mutta ehkäpä nallet vielä pääsevät uusiin seikkailuihin tulevaisuudessa.

      Poista
  8. Voi että miten ihana nallesatu! Löysin tän just googlen avulla.. Kiitos paljon, sait pari tenavaa nauramaan ja innolla keskittymään kuuntelemaan ja itsestäkin oli hauska lukee tämmöstä ihanaa, iloista satua!

    VastaaPoista
  9. Voi ku ihana nallesatu! Googlen avulla löyty just. Kiitos sadun keksijälle! Juuri tämmöisiä hellyttäviä, kauniita ja hyvin päättyviä satuja tykkää äitikin täällä sängyn reunalla lukee lapsille ja tenavat vasta tykkäskin! Sait siis kaksi pientä ihmistä iloiseksi ja yhden ison, taas tänään. Huomenna luemme varmasti lisää näitä :) Iloista jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle ja kahdelle pienelle! Jatkakaahan lueskelua :)

      Poista
  10. 2,5 v:lle luettu unisaduksi ja tehokas oli :) Sopiva uima satu, kun kesällä kävi itse ensimäistä kertaa uimassa :D Huomenna uusi satu, äitikin tykkäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavaa! Hauska kuulla, että teho on taattu :)

      Poista
  11. Aivan ihania satuja! Tossa pari tuntia sitten sai kaksi pientä lasta onnelliseksi!:D kiitos, toivottavasti tulee lisää näitä satuja kun on nämä kaikki luettu jo!?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos! Tällä hetkellä muut kirjoitusprojektit työn alla, mutta katsotaan, katsotaan :)

      Poista
    2. Meilläkin pieni prinsessa nukahti tyytyväisenä nallesadun kuultuaan. Kaikki kirjat jo luettu moneen kertaan ja oma mielukuvitus tarinointikin ehtynyt.
      Onneksi on google, mistä tämän ihanan nalletarinankin löysin, kiitos siitä.

      Poista
  12. Aivan ihania satuja! <3 kiitos!
    - 3v tyttö ja 5v poika :)

    VastaaPoista
  13. Kiva satu oli! Oletko keksinyt nämä itse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä nämä omasta kynästä ovat syntyneet. :)

      Poista
  14. Tui, tykkäsimme poikaystävän kanssa kovasti, vaikka ikää meillä molemmilla jo aika paljon "satuiän" yli onkin :-)!

    VastaaPoista
  15. Kiitos ihanista saduista. Täällä 4,3 ja 1-v haluaisivat ekstrapäikkäreitä, että kuulisivat useammin nallekaveruksista. Mökkinukutusten ykkössatuja, kiitos <3

    VastaaPoista
  16. Pienet kissan pennut olivat menossa nukkumaan jä äiti kissa luki niille nalle sadun kännykältään..... sattumoisin se sivu oli tämä...... pikku kusut nukkuivat sikeästi sadun jälkee

    Tältä se varmaan tuntuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pienet kisuset nukkuivat hyvin <3

      Poista
    2. 14 vuotiaat olivat haltioissaan tästä tarinasta kun olimme teltta retkellä kiitos ja kumarrus!

      Poista
    3. Mahtavuutta! Telttaretket ja sadut sopivat kyllä melkein vauvasta vaariin :)

      Poista
  17. Hyvä iltasatu.Iskä kiittää ja muksut koisii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iskän ilta pelastettu siis :)

      Poista
    2. Kiitos taas kerran Googlen ihmeellisen maailman��. Mökki
      -illan pelastus..4 v prinsessalle kaksi nallesatua ja uni hetkessä,iso kiitos kirjailijalle!

      Poista
    3. Mahtavuutta! 4v prinsessat ovatkin vallan ihania :)

      Poista
  18. Aivan mahtavia pätkiä nämä! Saivat yhdeksänviotiaan hulivili pojankin rauhottumaan ja keskittymään nukahtamiseen.
    Näinä hetkinä tuntee itsensä onnistuneeksi isoveljeksi ja toisen hyvin pieneksi muksuksi kun käpertyy makuupussinsa kanssa ihan viereen että kuulee kaiken varmasti.
    Näitä tulee luettua luultavasti muinakin iltoina. Hyvinhyvin isot kiitokset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, että jaoit kokemuksesi. Olet varmasti mainio isoveli! Terveisiä teille molemmille kirjoittajalta. Nämä kommentit lämmittävät :)

      Poista
  19. Iso kiitos saduistasi, jotka löysin googlaamalla! Asun Keski-Euroopassa. 5- ja 2-vuotiaat lapseni kasvavat kaksikielisiksi. Olen ottanut tavaksi lukea tai kertoa heille iltasadun. Satusi löytyivät kuin tilauksesta! Ne ovat sopivan pitkiä ja aivan loistavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, että satuni löytävät perille myös kotimaan ulkopuolella. Ihania lukuhetkiä!

      Poista
  20. Snorkkelia ei voi vetää päähän, snorkkeli on putki, jonka läpi hengitetään. Sukellus lasit tai maski olisi oikeampi termi :-) Kiitokset tarinasta, muuten ihan perfecto, 8V tykkäs :-)

    VastaaPoista
  21. Olen 14v ja luen näitä välillä täältä. Ehkä vähän outoa mutta nää on tosi hyviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikään katsomatta näitä saa kaikki lukea ja kiva, että tykkäät :)

      Poista
  22. Ihania satuja kertakaikkiaan! Tämä Uimarannalla-satu on meidän 3,5-vuotiaan lemppari ja 2-vuotiaskin näitä sujuvasti kuuntelee :)

    VastaaPoista
  23. Kiitos iltasadusta :)
    8- ja 5-vuotiaat tytöt tykkäsi.

    VastaaPoista
  24. Kiitos! 5-vuotias sai tänään nalleiltasadun!

    VastaaPoista
  25. Moikka! Tulin kertomaan, että vielä 2017 vuoden puolellakin ihana nallejen rantaseikkailu ihastutti 4- ja 5- vuotiaita nukkumaan menijöitä! Kumpikin hihkui että olipa todella kiva satu ja olisivat halunneet kuulla lisää. Varmasti heti huomenna sitten ☺️ kivasti kirjoitettu ja virkistävän erilainen satu! KIITOS ❤️

    VastaaPoista
  26. Piti myös tulla kommentoimaan että toiveissa olisi lisää satuja. 4 ja 6 vuotiaat kuuntelivat kaksi satua ihan hiiren hiljaa ja nukahti at sitten tyytyväisinä. Kiitos

    VastaaPoista

baby growth